You are currently viewing ✅ZAVRŠEN PRVI KRUG AKREDITOVANIH JPOA OBUKA U TRENING CENTRU ŠABAC

✅ZAVRŠEN PRVI KRUG AKREDITOVANIH JPOA OBUKA U TRENING CENTRU ŠABAC

🔸 Centar za stručno usavršavanje Šabac je nosilac JPOA statusa – Javno priznati organizator aktиvnosti obrazovanja. Tri akreditovane obuke (Obuka za rad na numerički upravljanoj glodalici, Osnovna obuka za korišćenje računara i Obuka za operativno korišćenje 3D štampača) su završene a polaznicima su juče uručeni sertifikati.

🔸 Direktor CSU Šabac Branko Filipović zahvalio se svim polaznicima na istrajnosti, pokazanom interesovanju tokom trajanje obuke i poželeo im sreću u novim poslovnim prilikama koje će sigurno sa novim znanjima i dobijeni sertifikatom.

🔸 Agencija za kvalifikaciju Republike Srbije je krajem prošle godine akreditovala još dva programa obuka koji će se realizovati u CSU i Trening centru Šabac radi poboljšanja kompentencija Šapčana koji se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, kako bi na što lakši način našli put do novog posla.

🔸 Teorijska i praktična nastava održavana je u Trening centru Šabac, a za Obuku za rad na CNC mašinini i u kompaniji „Galeb“. Nataša Marković, generalni direktor kompanije #Galeb_Metal_Pack je dodelila sertifikate polaznicima obuke za rad na CNC mašini, naglasila važnost povećanja kadrova iz ove oblasti i njihovu neophodnost u metalskoj industriji. Ovom prilikom kandidati koji su završili obuku za CNC imaće priliku za razgovor, za posao u kompaniji “Galeb” tokom ove nedelje.

🔸 Akreditovani treneri našeg Trening centra Šabac – Dušan Kojić, Aleksandar Brkić, Milan Savić i Stanimir Ranković zajedno sa ukupno 15 polaznika su tokom proteklog perioda održali praktičnu i teorijsku nastavu u trajanju od 60 do 180 sati, u zavisnosti od obuke. Sve tri obuke su održane u okviru Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje, uz podršku Grada Šapca. Cilj obuka je profesionalno osposobljavanje nezaposlenih lica.

🔸 Trening centar Šabac nastao je kroz projekat „SEED STEP II“, koji je finansirala Austrijska razvojna agencija, a realizovan je sa organizacijom Volkshilfe Solidarität. Biljana van Veghel Kondić saradnik na projektu #SEED_STEP_II izrazila je zadovoljstvo održanim obukama i efektu koje su one proizvele, jer u osnovi ovog projekta i jeste jačanje kapaciteta ljudskih resursa, što smo danas imali priliku i da vidimo.

🔸 Sve tri obuke obuhvataju delokrug poslova za kojim vlada velika potražnja, a tako će biti sve više i u budućnosti. Zato su ove besplatne obuke sjajna šansa za mlade bez zaposlenja da steknu tražena znanja i iskustvo.

Leave a Reply