You are currently viewing Centar za stručno usavršavanje Šabac

Centar za stručno usavršavanje Šabac

🔹 U okviru JPOA akreditovane obuke za rad na numerički upravljanoj glodalici (CNC mašini), pet polaznika je tokom proteklog perioda imalo priliku da teorijski i praktično usvoji nova znanja i usavrši svoje veštine za rad na ovoj mašini.

🔹 Teorijski deo nastave održavan je u #Trening_centru_Šabac, dok je praktični deo realizovan u šabačkoj kompaniji #Galeb. Na numerički upravljanoj glocalici CNC 13-850, polaznici su imali priliku da rade i učestvuju u živoj proizvodnji tokom druge smene u kompaniji koja se bavi metalskom proizvodnjom.

🔹Zahvaljujući predavaču dipl. mašinskom inženjeru Stanimiru Rankoviću i stručnim tehničkim operaterima u Galebu, naši polaznici su kroz praktičnu nastavu i vežbe obučeni za samostalan rad na CNC mašini. Pokazne i praktične vežbe u procesu proizvodnje elemenata za železničku industriju u kompaniji Galeb bile su važan sement celokupne obuke koja je tokom ovog meseca održavala i u ovoj firmi.

🔹 Obuka za rad na tzv. CNC mašini je jedna od tri akreditovane obuke za obrazovanje odraslih (JPOA staus) koju realizuje CSU Šabac uz podršku lokalne samouprave.

🔹 Zahvalujemo se kompaniji “Galeb” na stručnoj podršci, vremenu, profesionalnosti i posvećenosti koju su pokazali tokom prvog kruga obuka, a koje su bile veoma važan segment u obučavanju polaznika na ovom kursu.

🔹 CNC operater je veoma zanimljiv posao za kojim vlada velika potražnja, a tako će biti sve više i u budućnosti. Zato je ova besplatna obuka sjajna šansa za mlade bez zaposlenja da steknu tražena znanja i iskustvo.

Leave a Reply