You are currently viewing Đaci: “Sve što piše u knjigama ovde je primenjeno”
poseta ucenika manja 1

Đaci: “Sve što piše u knjigama ovde je primenjeno”

Učenici Srednje medicinske škole “Dr Andra Jovanović” iz Šapca, posetili su kompaniju “Galeb” kako bi na praktičan način videli kako se upravlja rizicima, kako se razvija svest kod zaposlenih da su zdravlje i bezbednost na prvom mestu. Učenicima je održana prezentacija o kompaniji, uslovima rada, kao i merama zaštite i zdravlja na radu koje se preduzimaju shodno zakonskoj regulativi, a potom su maturanti sanitarno-ekološkog smera, obišli i fabrički pogon.

-U sklopu predmeta Medicina rada osim teorijskog dela učenici imaju i dva časa vežbi, zbog toga smo organizovali posetu kompaniji “Galeb” jer sve ono što đaci uče, ovde mogu i da vide – potpunu primenu zaštite zdravlja i bezbednosti na radu, kao i uslove – tehničko-tehnološke, medicinske, sanitarne… a pre svega zakonodavne mere. Prezentacija je bila izuzetna, prilagođena učenicima, sve ono što su u školi učili o zaštiti zdravlja i bezbednosti na radu- uobličeno je i konkretizovano – kaže Olivera Veselinović, profesorka.

Njeno mišljenje dele i učenici, pa tako ističu -“Sve što piše u knjigama ovde je primenjeno, stvarno su ispoštovani propisi” – saglasni su i dodaju da su ih najviše zainteresovali video klipovi o bezbednosti na radu, kao i lična zaštitna sredstva koja se koriste u kompaniji.

Učenike je pozdravio i Radoslav Veselinović predsednik kompanije “Galeb”. Sa očinskom pažnjom posavetovao ih je da se trude da rade ono što vole, da se ne plaše da sanjaju, ali da pre svega rade na sebi i budu dobri ljudi.