“Dan devojčica” u Galebu

“Dan devojčica” u Galebu

Kao i prethodnih, i ove godine Kompanija Galeb učestvuje u obeležavanju Međunarodnog dana devojčica. Ugostili smo učenice Osnovne škole “Jevrem Obrenović” i devojčicama pružili podršku u izboru budućeg zanimanja a kroz primer dobre poslovne prakse pokazali smo kako izgleda radni dan uspešne poslovne žene.

DSC 0049 748x393 1

Ispred kompanije, učenice su pozdravile direktorke Nataša Marković i Aleksandra Jović sa timom koleginica iz različitih sektora: IT, pravne službe, prodaje, nabavke, kontrole kvaliteta, zaštite na radu, logistike, transporta…

“Zadovoljstvo mi je da podelim svoja iskustva sa devojčicama i pokušam da im prijateljskim i roditeljskim savetima pomognem da se lakše odluče u izboru budućeg zanimanja” – poručila je Nataša Marković.

Podršku i savete, između ostalog, uputila je Aleksandra Jović.

“Suočavaćete se sa brojnim preprekama, ali ne dopustite da vas to obeshrabi, već idite dalje i rukovodite se ličnim interesovanjima i talentima.”

DSC 0049 1 748x370 1

Nakon obilaska proizvodnih pogona, učenice su sa zadovoljstvom konstatovale da su im poseta Kompaniji Galeb i razgovor sa našim koleginicama veoma značili.

DSC 0034 748x251 1

Međunarodni „Dan devojčica” ustanovljen je na nivou Ujedinjenih nacija i obeležava se svakog četvrtog četvrtka u aprilu, a već ga osam godina organizuje Udruženje poslovnih žena Srbije u saradnji sa državnim institucijama i privatnim sektorom. Kompanija Galeb, najveći srpski proizvođač: metalne ambalaže za prehrambenu, hemijsku i farmaceutsku industriju, kao i fiskalnih uređaja, GPS sistema, signalno-sigurnosnih sistema za železnicu, tradicionalno učestvuje u obeležavanju Međunarodnog dana devojčica.

Leave a Reply