DUALNO OBRAZOVANJE ZAPOSLENIH – INVESTICIJA ZA BUDUĆNOST👍👍👍

Kompanija GALEB se prva u Srbiji opredelila za program Ernst Klett DUAL škole. Petnaest zaposlenih je, polaganjem završnih ispita, usmenog i praktičnog dela, završilo tromesečni program obuke za mehatroničare. Među 15 polaznika koji su odabrani iz naše kompanije su kolege zaposlene u različitim oblastima i sa različitim iskustvom. Želja je bila da kroz mehatroniku svi nauče sve. Ovo je samo početak, već sada je dogovorena druga grupa koja će od septembra krenuti na obuku. Cilj je da bar 80 zaposlenih, u naredne dve godine, prođe kurs za mehatroničara. Dogovorena je i saradnja i kroz školu mehatronike i kurs od 800 časova, gde polaznici, po uspešno položenim završnim ispitima, stiču peti stepen stručne spreme. Te diplome je verifikovalo i naše Ministarstvo prosvete a one su validne u Nemačkoj i celoj Evropskoj uniji.
✅Osim obrazovanja zaposlenih, ovakav program daje i značajne ekonomske benefite, u oblasti unapređenja rada i racionalizacije troškova.
✅Zadovoljstvo rezultatima ispita, koji je održan u subotu iskazali su i predsednik Kompanije GALEB Radoslav Veselinovic i direktorka Ernst Klett DUAL škole Olivera Gvozdenov.
GALEB i Ernst Klett DUAL zajedno će organizovati školu zavarivanja, pa će se saradnja podići na nivo partnerstva.

Leave a Reply