kaizenseminar
kaizen seminar 1

“Galeb” – Promena na bolje

  • Post author:
  • Post category:Vesti

Kompanija “Galeb”, od osnivanja, kontinurano usavršava svoje poslovanje, uvodi inovacije u proizvodne procese, organizuje obuke za zaposlene, uvek otvorena za nove metode koje će doneti bolja rešenja za unapređenje poslovanja. S tim ciljem je i nedavno u prostorijama kompanije održan seminar Kaizen – japanske fizlozofije kontinuiranog unapređenja poslovanja, čiji su osnovni principi da se prave manja, trenutna poboljšanja u procesima i standardima radnog mesta, a nakon određenog vremena, ta poboljšanja su sve očiglednija, što vodi ka boljim radnim uslovima, većem stepenu bezbednosti, većoj efikasnosti i većem profitu.

Poboljšanja nisu jednokratna, već konstantna preispitivanja procesa sa ciljem da se pronađu što kvalitetnija rešenja, a u tome učestvuju svi zaposleni.

Predavači iz Kaizen Instituta Srbije upoznali su menadžment kompanije “Galeb”, sa tehnikama i alatima Kaizena, koje će implementirati u proizvodnju.

“Na ovaj način poboljšava se efikasnost, efektivnost i produktivnost proizvodnje, smanjuju se gubici, troškovi, defekti i škart. Umesto da troše vreme na te nepotrebne stvari, zaposleni će vreme koristiti za poboljšanje produktivnosti, sticanje profita, ali će se i bolje osećati na svom radnom mestu”, navodi, imeđu ostalog, Sandra Antonijević iz Instituta.

Ona dodaje da danas u Srbiji postoji velika potreba za kaizenom, posebno u velikim sistemima, a da je moguće videti efekte primene već nakon šest meseci.