GPS praćenje vozila – komentari korisnika

Ko su korisnici sistema:

Zainteresovani za ovaj sistem su svi kojima je upravljanje voznim parkom i njegovim troškovima bitno: javna preduzeća i javne ustanove kao što su komunalna preduzeća ili ustanove hitne pomoći, zatim sva transportna preduzeća, taksi službe, policija, kurirske službe, preduzeća koja imaju veliki broj radnika na terenu kao što su komercijalisti, servisne službe ili udruženja i preudzeća čija je delatnost pružanje bilo kakvih servisnih usluga kao npr Auto-moto savezi i slično.

———

Zoran Parezanović, rukovodilac transporta, “Jeep Commerce”

Sistem za praćenje vozila Oris 08 je odlična stvar. Uvek i u svakom trenutku mogu da znam gde mi se koje vozilo nalazi. Mogu da znam kojom se brzinom kreće vozilo i time mogu da kontrolišem vozače. Dobro je što postoji opcija “istorija kretanja vozila” tako da uvek mogu da se vratim na željeni datum i da proverim kretanje vozila i sve radnje tokom tog dana.

Slobodan Krstić, šef voznog parka RTS-a

Najveći benefit upotrebe sistema, pored sprečavanja eventualnih mahinacija, je taj što je povećana odgovornost korisnika vozila, jer svesni činjenice da je sada upotreba vozila podložna naknadnoj tačnoj analizi, oni ih racionalno koriste. To je prouzrokovalo da je od implementacije sistema smanjena pređena kilometraža za oko 30% što je dovelo do velike ekonomske racionalizacije, vezane ne samo za gorivo već i za potrošnju maziva, zamenu pneumatika, servise u garantnom roku,…
Pored navedenih ušteda, menadžment je dobio veoma moćan alat za analizu troškova putovanja ekipa, odnosno ostvarenih dnevnica, noćenja i putarina.
Dispečerska služba je dobila mogućnost trenutnog uvida u položaj vozila koja su im na raspolaganju i mogućnost njihovog preusmeravanja na optimalan način, bez oslanjanja na iskrenost vozača o njihovom trenutnom položaju.
Kontrola saobraćaja je dobila uvid u stvarno pređene relacije, čime je povećana disciplina popunjavanja putne dokumentacije, a kontrola potrošnje goriva je podignuta na daleko veći nivo.

“ORIS 08” na delu

Kombi vozilo Peugeot Boxer natovareno pošiljkama, vlasništvo firme “AKS” ukradeno je u Pančevu, 10. februara oko 17 časova. Čim je primetio da kombija nema, vozač je pozvao šefa transporta koji je o ovom događaju obavestio policiju. U zajedničkoj akciji, zahvaljujući “Galeb”-ovom GPS sistemu za praćenje “Oris 08” vozilo je zaustavljeno na Pančevačkom mostu 15 minuta kasnije, a lopov je lišen slobode.

Zahvaljujući dobrom i pouzdanom načinu praćenja vozila ja sam iz našeg kontrolnog centra bio na vezi sa beogradskom policijom i obaveštavao ih o poziciji vozila. Sva sreća te ovakvi uređaji postoje i moja preporuka svim firmama je da svoj vozni park obezbede  GPS sistemima za praćenje “Oris 08” čiji je proizvođač “Galeb Group”,

poručuje Mladen Stojičević, šef voznog parka i logistike “AKS”-a.