Zimpa poseta

Poseta direktora NSZ-a Galeb Ernst Klett EDU centru za zavarivanje

Na poziv Olivere Gvozdenov ispred Ernst Klett EDU škole, Zoran Martinović, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje, posetio je 13. maja, savremeni Ernst Klett EDU trening centar za mehatroniku u Beogradu i Galeb – Ernst Klett EDU trening centar za zavarivanje u Ubu.

Na radnom sastanku, u prvom delu posete Martinović je obišao trening centar za mehatroniku u Beogradu i razgovaralo se o uspešnim rezultatima dosadašnje podrške NSZ-a industrijskim kompanijama, koje su finansiranjem obuka za potrebe poslodavca za zaposlenog, dobile podršku za usavršavanje zaposlenih kroz program Održavanje mehatronskih sistema, koje sprovodi Ernst Klett EDU.

U drugom delu posete je Radoslav Veselinović, predsednik kompanije Galeb sa svojim stručnim timom predstavio savremeni Galeb – Ernst Klett EDU trening centar za zavarivanje u Ubu u kome se realizuje zvanično akreditovan program obuke REL i MIG/MAG zavarivanje po najvišim evropskim standardima. Polaznici koji se obučavaju su budući ili trenutno zaposleni u kompanijama čija je delatnost povezana sa procesima zavarivanja.

Ova jedinstvena profesionalna obuka u Srbiji i regionu, kombinuje teorijski deo u trajanju od 86 sati, i praktičan rad u trajanju od 200 sati, čime se polaznici osposobljavaju za momentalno uključivanje u radne procese kompanija nakon završene obuke.

Trening centar u Ubu, poseduje 16 kompletno opremljenih kabina za zavarivanje. Uređaji koji se koriste za obuku su najnovije generacije, najvećim delom brenda LORCH, STAYER i PLYMOVE, dok je zaštitna oprema ESAB najsavremenija i pruža maksimalnu zaštitu. Polaznici stiču znanja i veštine po evropskom dualnom konceptu obrazovanja. U toku posete gospodin Martinović je imao priliku da prisustvuje prezentaciji LORCH Cobot-a kompletne robotske stanice za zavarivanje koja je bazirana na kolaboracionom robotu  COBOT UR10 i  LORCH SPEED visokoproduktivnoj tehnologiji zavarivanja.

COBOT platforma na jednostavan način omogućuje zavarivanje više različitih radnih komada manjih do srednje velikih serija koja se takođe implementira u radu.

Prezentaciju rada COBOT-a je izvršila instruktorka zavarivanja Aleksandra Radosavljević, Master inženjer mašinstva sa IWE serifikatom.

Posebna pažnja je posvećena temi Javnog poziva za učešće u finansiranju obuka na zahtev poslodavca za nezaposlena lica, za koji bi aplicirale kompanije za obučavanje budućih zaposlenih za REL i MIG/MAG zavarivanje.

Leave a Reply