You are currently viewing Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji Galeb – FON

Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji Galeb – FON

Galeb Electronics, vodeći proizvođač fiskalnih kasa i GPS uređaja u Srbiji, danas je potpisao Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji sa Fakultetom organizacionih nauka – Univerziteta u Beogradu. Ovim sporazumom definisan je rad na zajedničkim istraživačko-razvojnim i inovacionim projektima razvojnog tima Galeb Electronics-a i studenata, saradnika i nastavnika FON. 

DSC 1089 748x501 1

Cilj sporazuma je povezivanje instutucija visokog obrazovanja i privrede u svrhu unapređenja nauke, inovacija i tehnološkog razvoja kroz sprovođenje konkretnih aktivnosti koje imaju obrazovnu, primenjenu i razvojnu dimenziju.

Sporazum su potpisali Radoslav Veselinović, vlasnik kompanije Galeb i prof. dr Milija Suknović, dekan FON u prisustvu vlasnika Galeb Electronics – Nataše Marković, Aleksandre Jović i Janka Veselinovića.

-Danas smo prisustvovali potpisivanju sporazuma o saradnji Fakulteta organizacionih nauka, dakle predstavnika akademske zajednice sa jednom uspešnom kompanijom kao što je Galeb. Fakultet organizacionih nauka već decenijama uspešno sarađuje sa privredom, do danas smo relizovali više od hiljadu projekata za privredu. Od 2006. godine imamo i obavezan predmet – stručnu praksu – objašnjava prof.dr Suknović.

DSC 0935 748x501 1

Kompanija Galeb se skoro pet decenija bavi proizvodnjom, trgovinom, uslugama… Zahvaljujući dugoj tradiciji u oblasti elektronike, danas je najveći srpski proizvođač fiskalnih uređaja i GPS sistema.

-Galeb se uvek trudio da radi na najnovijim programima i tehnologijama. Očekivanja od saradnje sa FON-om su da kontinuriano poboljšavamo i unapređujemo naše znanje i kapacitete i siguran sam da ćemo u tome uspeti – rekao je Veselinović.

DSC 0988 748x501 1

Stalnim unapređenjem kvaliteta, širenjem asortimana, kao i ulaganjem u razvoj i obuku zaposlenih Galeb je postao jedna od vodećih kompanija u zemlji i regionu.

Leave a Reply